Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

Apel către Congresul SUA: Salvați Oak Flat

Adresată membrilor Congresului SUA și Secretarului pentru Afaceri Interne, Sally Jewell:

Dorim să vă atragem atenția asupra actului adițional adoptat recent ca parte a Legii de autorizare a apărării naționale, prin care se permite exploatarea minieră în pădurea națională din Arizona - un teritoriu considerat sacru de tribul apaș San Carlos. Considerăm această clauză scandaloasă - și cel mai probabil legată de sponsorizări acordate de companiile de minerit în campanii electorale. Toți semnatarii acestei petiții vă solicită revocarea sau amendarea urgentă a respectivei clauze și prezentarea de scuze publice comunității apașe, al cărei patrimoniu cultural e scos la vânzare.

Introdu adresa ta de e-mail:
Continuând, îți exprimi acordul pentru primirea e-mailurilor de la Avaaz. Politica noastră de confidențialitate îți va proteja informațiile și explică felul în care acestea pot fi folosite. Te poți dezabona oricând.

Au semnat recent

Apel către Congresul SUA: Salvați Oak Flat

Guvernul american e pe cale să ofere unei mari companii internaționale dreptul de exploatare minieră într-o pădure națională din Arizona - o splendoare a naturii și pământ sacru pentru tribul apaș. Hai să ne alăturăm șefilor de trib care se îndreaptă către Washington DC săptămâna aceasta, pentru a-i ajuta să oprească acest proiect scandalos.

Prea multe dintre guvernele noastre au un trecut rușinos, plin de abuzuri comise asupra popoarelor indigene. De această dată, legislatorii americani aserviți intereselor companiilor miniere au încercat prin diverse strategii să ofere avizul de exploatare, dar apașii au ripostat. Iar acțiunea lor începe să dea roade: Congresul dezbate acum oprirea proiectului.

Șefii tribului apaș se vor întâlni cu legislatorii în câteva ore. Dacă ne vom alătura apelului lor curajos astăzi, în număr suficient de mare, le putem oferi ajutorul de care au nevoie pentru a-și salva patrimoniul și transmite un mesaj important guvernelor din toată lumea: pământurile și cultura popoarelor indigene nu sunt de vânzare! Semnați acum petiția urgentă. 

Spune-le şi prietenilor tăi