Devam ederek, Avaaz'ın verilerinizi nasıl kullanabileceğini ve güvenliğini nasıl sağladığını açıklayan Gizlilik Politikası nı kabul ediyorsunuz.
Anladım

Erdoğan: Baskıyı hemen durdur!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dikkatine:

Türkiye hükümeti barışçıl gösteri yaparak fikirlerini ifade eden yurttaşlara şiddetle saldırarak itibarını yerle bir ediyor. Dünyanın dört bir yanından endişe içindeki yurttaşlar olarak sizden Taksim Meydanı'ndaki göstericilere yönelik sürdürülen ve biber gazı ve tayzikli su kullanımını da içeren şiddeti derhal sona erdirmenizi talep ediyoruz. Ayrıca Gezi Parkı yıkımını tamamen iptal edip İstanbul'un kalan yeşil alanlarını korumanız çağrısı yapıyoruz. Hiç bir alışveriş merkezi oturma eylemi başladığından bu yana Türkiye vatandaşlarının maruz kaldığı hasara değmez.

E-posta Adresini Gir:
Devam ederek Avaaz'ın size e-posta göndermesini kabul ediyorsunuz. Verileriniz Avaaz Gizlilik Politikası ile korunuyor ve bu belgede verilerinizin nasıl kullanılabileceği açıklanıyor. Dilediğiniz zaman e-posta gönderi listesinden ayrılabilirsiniz.

Son İmzalayanlar

Erdoğan: Baskıyı hemen durdur!

Size bu mektubu barışçıl göstericilere biber gazı fişekleri ve tayzikli sularla saldırıların devam ettiği İstanbul Taksim Meydanı'ndan yazıyorum. Polisin uyguladığı yoğun şiddete rağmen yüzlercemiz hala sokaklarda, hükümetin alışveriş merkezi yapmak için yıkmak istediği Gezi Parkı'nı savunmak ve şiddete karşı çıkmak için gösteri yapıyoruz.

Tüm bunlar bir parkın yıkılmasını önlemek için yapılan bir oturma eylemiyle başladı ama son yıllarda devletin göstericilere yönelik yürüttüğü en korkunç saldırılardan biri - ve Türkiye hükümetinin kendi vatandaşlarını bastırma hevesinin korkutucu bir örneği - haline dönüştü. Güvenlik güçleri göstericileri sindirmek, yaralamak ve hatta öldürmek için tek tek hedef alarak saldırıyor. Daha şimdiden en az 12 kişi gaz fişekleri yüzünden yaralandı - bir kişi kalp krizi geçirip öldü ve yüzlerce kişi de yoğun gazdan etkilenmiş durumda.

Şimdi acilen dünya halklarının yoğun baskısına ihtiyacımız var. Göstericilere aşırı güç kullanmaktan, İstanbul'da kalan az sayıdaki yeşil alanlardan birini yıkmaktan ve barışçıl gösteri yapma ve görüşlerini ifade hakkını kullanan insanları şiidet dolu yollarla bastırmaya çalışmaktan derhal vazgeçmesi için çağrıda bulunalım.

Acil dilekçeyi hemen imzala ve elden geldiğince yaygınlaştır. Ancak devasa bir küresel itiraz Erdoğan'ın hemen harekete geçmesini sağlayabilir.
Yayınlanma tarihi

Arkadaşlarına söyle