Devam ederek, Avaaz'ın verilerinizi nasıl kullanabileceğini ve güvenliğini nasıl sağladığını açıklayan Gizlilik Politikasını kabul ediyorsunuz.
Anladım
Tamam

Somali: Dünya sizin yanınızda - kadın sünnetine son!

Somali Cumhurbaşkanı Hassan Mohamoud, Başbakan Omar Sharmarke ve Kadın ve İnsan Haklarının Geliştirilmesi Bakanı Zahra Samantar'ın dikkatine:

Kız çocuklarının ve kadınların haklarıyla ilgili kaygılanan dünya vatandaşları olarak sizi Somali'de kadın sünnetinin yasaklanması için verdiğiniz uğraştan dolayı tebrik ediyoruz. Puntland yönetiminin kadın sünnetinin tamamen yasaklanması yönündeki teklifini övgüyle karşılıyor ve merkezi hükümeti acilen kapsamlı yasal düzenlemeler yapmak üzere harekete geçmeye davet ediyoruz. Somali bugün tam bir yasaklamayı yürürlüğe sokar ve bunu takiben kitlesel halk eğitim kampanyaları yürütürse, dünyaya kadın sünnetine sıfır tolerans konusunda önderlik edebilir.

E-posta Adresini Gir:
Üzgünüz, Avaaz dilekçeleri için tarayıcınızın javascript fonksiyonunun açık olması gerekiyor. Lütfen javascripti açın ve tekrar deneyin. (Javascripti nasıl açabileceğinize dair bilgiye buradan ulaşabilirsiniz).
Kampanyaya katılarak Avaaz'dan e-posta almayı kabul ediyorsunuz. Verileriniz Gizlilik Politikamız ile korunuyor ve bu belge onların nasıl kullanılabileceğini açıklıyor. Dilediğiniz zaman e-posta listesinden ayrılabilirsiniz.

Son İmzalayanlar

Dünyanın 30 ülkesinde 200 milyon kadın ve kız çocuğu kadın sünneti (genital sakatlama) mağduru. Ama, kız çocuklarının %98’inin sünnet edildiği Somali’de bugünlerde Kadın Bakanı bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Yerel uzmanlar, kadın sünnetine ülke çapında sıfır tolerans politikasına küresel çapta verilecek bir desteğin, birkaç hafta içinde bu vahşi uygulamanın toptan yasaklanmasına yardımcı olabileceğini söylüyorlar.

Somali’nin kuzey doğusundaki Puntland kısa süre önce kadın sünnetinin tamamen yasaklanması yönünde bir kanun tasarısı verdi. Daha önce, ilerici kanun tekliflerinin merkezi hükümet tarafından da kabul edildiğine dair örnekler mevcut. Aramızdan yeterince kişi bu cesur liderlere, kız çocuklarının yanında yer aldıkları için övgülerini iletirse, bu girişimlerine arka çıkabilir ve bir sonraki Parlamento oturumunda yasanın geçmesini zorlayabiliriz. Sen de hemen bu çağrıya katıl ve herkese duyur.

Resim: Ivan Lieman/ Barcroft Media

Arkadaşlarına söyle