Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid .
Oké
IIN DIT ONDERDEEL:

PERSCENTRUM

Avaaz-feiten

Avaaz is een internationale organisatie met een eenvoudige democratische missie: het verkleinen van de kloof tussen de wereld die we hebben en de wereld die de meeste mensen overal willen.

Veelgestelde Vragen:

  • Waar komt Avaaz vandaan? Het kernteam van Avaaz werkt met online tools in een "virtueel kantoor". Ons team is verspreid over 18 verschillende steden op vijf continenten en wordt ondersteund door een netwerk van duizenden vrijwilligers.
  • Hoe wordt Avaaz gefinancierd? Avaaz wordt volledig gefinancierd door kleine, online donaties van leden. Avaaz heeft meer dan $15 miljoen (€13 miljoen) opgehaald met een gemiddelde individuele donatie van $35 (€30). Wij accepteren geen donaties van overheden of bedrijven en donaties aan Avaaz zijn niet belastingaftrekbaar. Op deze manier hoeven wij over wat we doen en zeggen alleen maar verklaring af te leggen aan onze leden.
  • Wie heeft Avaaz opgericht? Avaaz.org is mede opgericht door Res Publica, een wereldwijde burgerbeweging, en Moveon.org, een online gemeenschap uit de VS die pionier is op het gebied van internetactivisme. Onder onze mede-oprichters zijn ook sociaal ondernemers uit 6 verschillende landen, waaronder onze CEO Ricken Patel, Tom Perriello, Tom Pravda, Eli Pariser, Andrea Woodhouse, Jeremy Heimans en David Madden.
  • Waar komen Avaaz-leden vandaan? Brazilië en Frankrijk zijn het best vertegenwoordigd. Op deze pagina vind je een plattegrond waarop je kunt zien hoeveel leden Avaaz in elk land heeft.
  • Wat betekent "Avaaz"? Avaaz betekent "stem" of "lied" in verschillende talen, waaronder Hindi, Urdu, Nepalees, Turks, Perzisch en Bosnisch.
  • Heeft internetactivisme effect? Jazeker! De technologie zelf kan er niet voor zorgen dat we campagnes winnen, maar technologie zet een goede campagne, met duidelijke strategie en verandertheorie, kracht bij. Met online tools kunnen we burgers uit verschillende landen en werelddelen razendsnel mobiliseren -- iets wat eerder niet mogelijk was. Daardoor kunnen we ervoor zorgen dat heel veel kleine acties samen uitgroeien tot iets groots. Op onze pagina met overwinningen lees je meer over de impact van Avaaz-campagnes